RESTAURANT

DE PROEFSTAND

WELKOM

Op donderdagen naast het vaste menu: ontspannen à la carte met maandelijks live muziek.

IJS EN WEDER DIENENDE MENU

driegangenmenu 45
viergangenmenu 59
extra gang met kaas 11

wijnarrangement per glas 8,5

alcoholvrije per glas 8,5

NOVEMBER ingrediënten

appel, boekweit, citroen, dashi, duindoorn, dulce, honingraat, kabeljauw, mizuna, mosterd, palmkool, pastinaak, paztizz, peterseliewortel, pistachenoten, pompoen, procureur, schorseneren, shimeji, shiso, sjalotten, tahoon, topinambour, uienjam, vanille, walnoten, witte chocolade, yoghurt

LUNCH

zaterdag en zondag

12:00 tot 15:00

á la carte

het twaalfuurtje 14,5

eggs benedict, garnalen, hollandaise, english muffin 15,5

‘snert’ met rookworst van wildhuys 13,5

chicken and waffels 13,5

croque ruben, pastrami, kaas, zuurkool 11,5

IJS EN WEDER DIENENDE

driegangenlunch om te delen 45

12:00 tot 16:30

zoet

warme chocolade koekjes  10,5

appelbeignet 7,5

koffie (of thee) deluxe met petit fours 9

snacks

oesters #2 citroen, tabasco 4

bitterbal, mosterd 1,5

kaasbal, truffelhoning 1,5

paleta ibérico bellota 12,5

kazen, walnoot ketchup, gekiemde rogge 13

dit is een voorbeeldmenu;

de ingrediënten kunnen dagelijks veranderen,

afhankelijk van ijs en weder.

Wilderland

1013XC Amsterdam

Wilder Land werkt samen met boeren om de biodiversiteit te stimuleren. Met het inzaaien van meer inheemse kruiden of (on)kruiden krijgen we steeds meer gezonde weilanden en akkers. Hier komen de bijtjes weer op af. Drink de thee bij ons!

Vinatura

1815BT ALKMAAR

Gespecialiceerd in de import van wijn in zijn puurste vorm, gemaakt met zo min mogelijke interventie in het natuurlijke proces.

wijnkoperij huub oostendorp

2871SC schoonhoven

van perkouwse grond

2825AH Berkenwoude

De duurzame tuinderij, waar Hanneke met liefde groenten en fruit kweekt volgens de principes van permacultuur. Mét voedingsstoffen en zonder bestrijdingsmiddelen of meststoffen.

Heinde en verre

3053JS ROTTERDAM

We only work with traceable organic cacao, sourced directly from the farmers themselves. This ensures the farmers get a fair price and enables them to take care of both their workers and the environment. Grand Cru cacao!

GB Yerseke

4401NZ YERSEKE

Wat begon als een noodoplossing in coronatijd, is hun voormalige ‘pop-up store’ gegroeid naar een volwaardige winkel. In ons restaurant serveren we de mooiste oesters!
Wijnhuis Den Boer Therry close proeven

Wijnhuis den Boer

2931CE KRIMPEN AAN DE LEK

De authentieke Krimpenerwaards Kruidenbitter. Volgens Oudhollands recept bereidt uit o.a. kalmoes, kruidnagelen, jeneverbes en dovenetel.

LINDENHOFF

1396JC Baambrugge

Lindenhoff is in 1989 ontstaan vanuit de boerderij van familie Te Voortwis en dat is nog steeds het hart van ons bedrijf. Wat begon als een hobby heeft zich over de afgelopen 30 jaar ontwikkeld tot een professioneel familiebedrijf.

WAARDS KALF

2851ES Haastrecht

Waard betekent ‘uit een geheel door rivieren omgeven stuk land’. En in deze prachtige landelijke waarden geboren kalveren worden door de kalverhouders elke dag opnieuw met veel liefde en passie verzorgd.

BOER BAS

2935 LG Ouderkerk aan den IJssel

Ultra lokaal, rauwe melk, verse eieren, lekker kaas

Jan DE WAARD VISSERIJ

2941AV Lekkerkerk

Jan is geregistreerd beroepsvisser op de rode Amerikaanse rivierkreeft. Ramona buigt zich vooral over de financiën, regelt de braderieën en andere leuke evenementen waar we komen te staan met onze kramen.

Boerderij van Meijeren

2851EJ Haastrecht

Tante Door is een langzaam groeiend ras. En heeft meer ruimte in de stal dan de reguliere kip. Er zitten er minder per vierkante meter. Door de ramen in de stal heeft de kip een natuurlijk dag- en nachtritme. Wij hebben jaren regulieren kippen gehouden en zijn sinds 2019 over gegaan naar het Tante Door concept. Dit bev

KOM JIJ ONS TEAM VERSTERKEN?

Wijnpairing restaurant de Proefstand

AAN TAFEL

donderdag – diner vanaf 17:30

vrijdag – borrel vanaf 15:00, diner 17:30

zaterdag – lunch vanaf 12:00, diner 17:30

zondag – brunch / lunch 12:00 tot 17:00